Вече почти на никого не му остава време за вършене на домакинска работа. Повечето хора нямат възможност да отделят от и без това малкото си свободни часове за по-усърдно пране на дрехите си. Точно затова LG създаде нова категория перални машини, които предлагат невиждана досега скорост, без това да се отразява по какъвто и да било начин на качеството им.

Защо обаче една проста пералня е от толкова голямо значение? Наскоро проведено проучване показва, че над 70% от хората перат след 19 часа през работната седмица. Почти всички споделят, че използват кратките програми за по 15-30 минути. Никой обаче не е доволен от тях. Понякога се налага да изперат дрехите си отново, защото още има останали петна. Това ни навежда на мисълта, че хората не желаят да отделят ценно време и енергия в забързаното си ежедневие, само и само да получат по-чисто пране.

Оказва се, че на пазара има компании, които добре осъзнават това и разработват перални от последно поколение, за които всяко съвременно семейство копнее. Точно затова реших да тествам най-новите машини на LG и да ви представя основните им характеристики. Прекарах достатъчно време с два модела, които тествах по всевъзможни начини, в различни ситуации – 9KG/6KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteam™ и 6 Motion DD, модел FH4A8FDH2N, както и 8KG/5KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteam™ и 6 Motion DD, модел FH4U2TDH1N.

lg-wm_truesteam-pictureУникалното на двата модела е, че са снабдени с революционния 6 Motion Direct Drive мотор, който е в състояние да завърши пълен цикъл пране с изсушаване за по-малко от час, а именно – 49 минути. Друг огромен плюс е, че последните модели екологични перални на LG покриват критериите за енергиен клас A+++-40, което означава, че по време на тестовете пералнята успя да намали консумацията на електроенергия с цели 40%. Освен че пестят време, еко-хибридните перални със сушилни пестят и ток.


Какво всъщност е Eco-Hybrid пералня със сушилня?

Може би вече знаете, че комбинираните уреди пералня със сушилня все повече започват да се използват в България. Машините на LG имат както въздушни, така и нормални режими на сушене. Режимът със силно въздушно изсушаване може да спести до 7 000 литра вода на година. Това означава, че за една година ще перете с около 91 пъти по-малко, отколкото с всяка друга перална машина.

Екологичните сушилни на LG, които тествах, притежават Eco и Speed режим. Използвайки сложна топлинна помпена технология, Eco режимът постига енергиен клас A+++-10%, докато режимът Speed постига A++, използвайки до 30% по-малко време за изпиране. Това определено ще ви позволи да отделяте повече време на истински важните неща в живота. Освен това, хибридните сушилни използват ниска температура, която намалява щетите върху материите и шанса за свиване на дрехите. Лично на мен не ми се повреди абсолютно нищо, а перях всевъзможни неща и в двете перални.

Какво представлява системата TrueSteam™

Най-новите хибридни перални на LG имат вградена TrueSteam™ технология. Тя се характеризира с функциите Steam Refresh (Освежаване с пара), Allergy Care (Грижа при алергии) и Steam Softener (Омекотяване с пара).

Steam Refresh използва пара вместо вода, за още по-дълбоко почистване, като премахва всякакви гънки и миризми от дрехите за 20 минути. TrueSteam™ технологията помага за елиминирането на всички вещества, които са свързани по някакъв начин с алергии, дихателни и кожни заболявания. Определено е ефективна, премахва всякакви остатъци от какъвто и да е прах за пране, нещо, което досега не ми се бе случвало с другите перални машини, които съм ползвала. Функцията Steam Softener пък е безопасен заместител на омекотителите на химична основа, което е изключително важно, когато перете дрехите на вашите деца.

Технологията 6 Motion Direct Drive

Революционната 6 Motion Direct Drive на LG използва комбинация от шест различни предварително зададени програми, които осигуряват индивидуално изпиране за различни видове дрехи. Технологията изпира, като почти не измачква дрехите. По-добра е дори от прането на ръка. Благодарение на Inverter Direct Drive мотора си, екологичните перални на LG са по-тихи и не вибрират. Очевидно LG са достатъчно уверени в качеството на продуктите си, понеже моторът има цели 10 години гаранция.

Удобството на технологията NFC

lg-wm_truesteam-nfcДвата модела, които тествах в двуседмичен период, са не само бързи и работят изключително добре, но са и изключително умни. Не знам дали сте запознати с комуникационната технология Near Field Communication (NFC), но тя ви дава възможност да свържете и обменяте информация между вашия смартфон и вашата смарт пералня от LG. Като използвате NFC, можете да сваляте нови програми за изпиране като например Wool (Вълнени тъкани), Baby Care (Бебешки дрехи) и Cold Wash (Пране със студена вода). Лично тествах и трите споменати примера и бих казала, че съм изключително доволна от тях. Горещо ви препоръчвам да се възползвате от абсолютно всички свойства, които пералните на LG предоставят.

Освен всичко това, двата модела от серията са с изключително стилен дизайн, който се вписва идеално във всеки един добре обзаведен дом. Сензорният контролен панел предоставя перфектна видимост със своя бял LED дисплей. Вече няма да е необходимо да криете пералните си в някой шкаф, тъй като вратата на тези модели е изключително стилна, а дръжката е много добре скрита.

Определено хибридните перални със сушилни от LG успяха да ме впечатлят за отрицателно време. Няма нещо, от което лично аз да останах разочарована. Очевидно компанията е вкарала много мисъл във всяко едно дребно нещо в тези машини, което ги прави почти перфектни. Несъмнено всяко едно домакинство би било радостно да използва една такава пералня. Доста трудно се разделих с двата модела и честно казано, не бих имала нищо против да ги тествам още дълго време.