lenovo

Lenovo обяви новите лаптопи от среден клас Lenovo Z51 и Z41. Първият от тях идва с 15-инчов дисплей, a цената му започва от 499 долара. Интересното при него е камерата Intel RealSense 3D, която ще се предлага като допълнителна екстра. RealSense използва три лещи – обикновена камера, инфрачервена камера и инфрачервен лазер, благодарение на които потребителите ще могат да контролират лаптопа си чрез жестове с ръка и дори да сканират обекти за 3D принтиране. За да получите тази камера, ще трябва да дадете 100 долара отгоре, но с безплатен ъпгрейд до Windows 10 това лято (Z51 е с Windows 8.1) ще имате възможността да използвате лицето си като парола.

Останалата част от характеристиките на новите Z51 и Z41 (14-инчов екран) са сравнително стандартни. И двете устройства са с 16GB RAM, пето поколение Intel i7 процесор, дисплеи с резолюция 1080р и 1TB място за съхранение – или  хард диск, или SSHD. Oт Lenovo са публикували само най-добрите възможни спецификациите на устройствата и най-ниските започващи цени, което прави трудно да преценим на каква стойност ще са точно лаптопите. В официално изявление на компания се казва, че Z51 с RealSense ще е 599 долара, като този модел ще бъде с 8GB RAM и i5 процесор.

lenovo thinkpad 10

Китайският производител също така показа на Lenovo Tech World новия ThinkPad 10. Това е следващото поколение бизнес таблет на компанията, което е с 10-инчов дисплей, Windows 10, 128GB вградена памет и допълнителна клавиатура. Процесортът е четириядреният Intel Atom, a по отношение на батерията Lenovo обещава до 10 часа работа. Цените започват от 549 долара, като клавиатурата ще ви излезе поне още 110 долара.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS