Международната верига школи по програмиране Logiscool, която стартира през септември 2019 г. дейността си в България, има нов франчайз партньор в София. Новата школа се намира в центъра на столицата до Руски паметник на ул. “20-ти април”. Тя е създадена от Ангел и Петя Димитрови – двойка от гр. Варна, завърнали се от Филипините преди няколко месеца.

 

“Когато се запознахме с Logiscool и двамата останахме очаровани. Начинът, по който е организирана платформата и методът на обучение изглеждат толкова интересни и добре замислени, че и на нас ни се прииска да изкараме някой курс. Решихме да инвестираме, защото сме убедени, че по този начин инвестираме и в бъдещето на българските деца, а и от опит знаем колко е ценно аналитичното мислене при решаването на всякакви проблеми. Освен това в този дигитален век техническите умения стават все по-важни и широко приложими във все повече професии, а тяхното усвояване от ранна възраст би било безценно конкурентно предимство и много полезно за бъдещето на децата” – споделя Петя Димитрова, съосновател на новата школа.

 

Основният фокус на школите по програмиране Logiscool е именно да направи обучението по програмиране по-достъпно, за да може всяко дете да се превърне от консуматор, в създател на своето време. Най-важното предимство на Logiscool е собствената образователна платформа и учебна програма, съобразена изцяло с възрастта на всеки един ученик. Тя се актуализира непрекъснато от екип от педагози и ИТ специалисти въз основа на обратната връзка от повече от 70 000 ученика от целия свят, минали през нея.

Собствента образователна платформа на Logiscool, започваща с блоково програмиране, преминаваща през паралелното-микс програмиране и завършваща с текстово прграмиране за тийнейджърите, се е утрърдила като платформа на 21 Век за обучение на деца и юноши, развивайки в тях логическото, алгоритмичното и творческото мислене. Платформата и нейният вид са уникални по рода си, което се потвърждава не само от школниците на Logiscool, но и от инвеститорите по цял свят, чийто интерес към нея потвърждава, че платформата е ориентирана към бъдещето.

 

“Засилващият се интерес от франчайз партньори към откриването на нови Logiscool школи в България показва, че българските предприемачи оценяват обучението по програмиране като успешен бизнес, който може да донесе стойност както на тях, така и на обществото” – убедена е Ива Янкова, съосновател на Logiscool Bulgaria. Образователната верига продължава да набира партньори в страната и вече има разговори с предприемачи от множество български градове и от различни икономически сектори. Франчайз партньорите получават успешна система за преподаване, технологична платформа, маркетинг на национално и международно ниво, огромния международен опит на екипа на Logiscool, както и подкрепа в редица други области.

 

Повече информация за новата школа има на адрес: https://www.facebook.com/logiscool.center/

Сподели
Предишна страницаЗабравете изтощителните упражнения
Следваща страницаИзненадваща находка за астрономите
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.