Проектът гарантира пълна прозрачност на провеждането на кампаниите и изразходването на събраните средства

Нова онлайн платформа за набиране на средства за благотворителност стартира у нас. Тя е достъпна на адрес pavelandreev.bg и носи името на създателя си – Павел Андреев.  Той се занимава със строителство от десет години, а платформата е личния му принос към благотворителността. Уебсайтът позволява да се набират финансови средства  за различни каузи бързо и лесно с карта, ApplePay и GooglePay. Ключов момент е, че основателят на платформата и нейният екип не поддържат проекта чрез определен процент от постъпилите дарения, както правят всички подобни сайтове, а дават възможност на дарителя да остави сума в полза на Фондацията. Дарителите могат и да не оставят нищо в полза на платформата, въпреки това сумата за бенефициентите отива при тях в пълен размер. „По този начин платформата ще се развива толкова, колкото й позволят дарителите. Ако смятат, че тя е полезна – ще оставят нещо за нея. Така ще можем да продължим да я надграждаме“ – коментира Павел Андреев.

Друго важно предимство е, че самият създател Павел Андреев внимателно избира кампаниите, които публикува и ги проучва, така че да бъде сигурен в добрите намерения на тези, които ги създават. В сайта вече има доста активни кампании – за животни, за възстановяване на иконите в храм, за предстоящите великденски празници, за хора със здравословни проблеми и други. Също има и реализирани кампании. Например за две деца сираци, за които сa събрани 8500 лв. само за 48 часа.

Платформата PavelAndreev.bg е създадена с убеждението, че човек е толкова успешен, колкото е успешна средата, в която той живее и работи. Проектът използва оптимално предимствата на дигиталните технологии, за да позволи на всеки желаещ да помага на нуждаещите се, независимо дали разполага със сериозни ресурси и богатство, или само със своето добро сърце.

„Онези, които са постигнали нещо в живота, знаят, че удовлетворението не идва само с успехите и постиженията, а още по-малко – с парите. Когато човек успее да подреди своя живот, рано или късно се появява нуждата да помогне и на други хора, които не са имали неговия късмет или възможности. Затова е от ключово значение да участваме активно в решаването на проблемите около нас, създавайки една по-добра среда за всички. Убеден съм, че тези усилия рано или късно ще се възвърнат“ – коментира Павел Андреев.

Желаещите да пуснат кампания за набиране на средства в интернет страницата PavelAndreev.bg трябва да пишат в нейната форма за контакт. След разговор със създателя на уебсайта, той преценява дали каузата да бъде публикувана. Всичко това се прави с цел поемане на лична отговорност към всяка отделна кауза.

Важна част е и изразходването на събраните средства. Всяка кампания е обвързана с договор, при който платформата се задължава да събира и предава средствата на бенефициентите, а те се задължават да ги похарчат по предназначение. Често в договорите се уточнява, че плащанието е по сметка на трета страна – например при каузите за хора със здравословни проблеми парите се превеждат по сметка на клиника. По този и други начини се контролира максимално изразходването на даренията.

Сподели
Предишна страницаРоботи за почистване на офиси
Следваща страницаЕдно зарядно за няколко устройства
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.