Apple все още работи върху зарядно за множество устройства

Въпреки неуспешния си експеримент с AirPower преди няколко години, Apple все още възнамерява да създаде общо зарядно за своите продукти. Разработките обещават и технология за безжично зареждане на къси и дълги разстояния. Всичко това се прави с идеята за бъдеще, в което основните устройства, които използваме масово ще могат да се зареждат взаимно.

Крути мерки

По-рано тази година стана ясно, че и европейската комисия планира подобни мерки. Не е тайна, в каква степен електронното оборудване вреди на природата, чрез отпадъците, които оставяме след всяка вече непотребна джаджа. Общото зарядно устройство би следвало да може да се използва за смартфони, таблети, слушалки, камери, конзоли, високоговорители, камери и други.

Apple за природата

До колко слуховете за работата на компанията по създаването на решение за индуктивно зареждане за множество устройства са верни, предстои да разберем. Още през юни изтече информация, че Apple разработва индуктивна подложка за зареждане на различни приспособления като своеобразна алтернатива на неуспешния експеримент AirPower. Ако всичко това се потвърди, изобретението би било различно от съществуващия MagSafe Duo, който всъщност представлява отделни зарядни устройства за iPhone и Apple Watch, компелктовани заедно.

Безжично зареждане

Apple също така продължава да работи върху решения за безжично зареждане на къси и дълги разстояния. Този вид технология е наистина безжично зареждане, за разлика от наличната днес възможност за индуктивно такова. Представете си, че iPad зарежда iPhone. След това този iPhone зарежда AirPods или Apple Watch. Удобството си струва усилията.

Имате ли доверие?

За така нареченото обратно безжично зареждане, като функция на iPhone, се говори от няколко години, но в крайна сметка не се е осъществило. На теория това би позволило на хората да поставят своите AirPods или Apple Watch на гърба на своя iPhone, за да ги зареждат дори в движение. Вместо да разполагаме с такова удобство ние бяхме лишени от зарядно в кутиите на новите телефони след IPhone 11. Отново с мисъл за околната среда. Отправяме взор с надежда към бъдещите иновации, които да улеснят използването на техниката и да я направят още по-достъпна за масовия потребител.