american-standard-water-faucets-1

Преди време ви запознахме с проекта на един студент, който показа много интересна идея за кран на мивка, който едновременно пести вода и изглежда впечатляващо. Днес отново имаме нещо интересно за вас – новите дизайни на фирмата American Standard за кранове на мивки, които на пръв поглед изглеждат невъзможни.

Какво искам да кажа с това: поглеждайки специално двете мивки на снимките по-долу, ще се зачудите от къде по дяволите минава водата, за да започне да тече. Кранът по-горе пък от своя страна е напълно естествен, с тази разлика че свършва с няколко отвора с различна дължина и така когато от него тече вода, изглежда все едно металът се е разтекъл. Интересните форми са възможни благодарение на 3D принтиране. Знаете, че освен за дизайн и изработка на прототипи, тази нова технология помага и при изграждането на продукти, които не можете да създадете чрез стандартните методи за изработка.

Интересното е, че тъй като самата изработка отнема около 24 часа, крановете, които виждате тук ще са доста скъпи – 3D принтирането се извършва с лазер и метал на прах, от който се изгражда кранът. След това е необходимо ръчно полиране от човешка ръка. American Standard предполагат, че след като пусне на пазара тези кранове през 2016 година, цената им ще е между 12 000 и 20 000 долара. Какво ще кажете?

american-standard-water-faucets-2

american-standard-water-faucets-3

american-standard-water-faucets-4

american-standard-water-faucets-5

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS