Със сигурност авто маниаците са се зарадвали на колите, които бяха представени преди няколко седмици на автошоуто в Ню Йорк. Не мина много време и започва следващото такова, този път в Шанхай. Вече имаме поглед над това какво може да се види там и то не е само автомобили.

Концепции от компании, които вече уж представиха най-новото, нови идеи и още шантави работи, са само част от нещата, които са на сцената в Шанхай в момента. Например това, което виждате по-горе – страшна концепция за нова кола на Chevrolet, но за нея малко по-късно. Да видим едно по едно какво са ни приготвили днес автомобилните гиганти на световния пазар.

mclaren-540c

Това е McLaren 540C, който ще ви изненада с twin turbo, V-образен, 8-цилиндров двигател с мощност 533 конски сили. Пробегът на тази скъпа играчка е от 0 до 100 километра в час за 3,5 секунди. И като казах скъпа – цената ѝ започва някъде от около 190 000 долара.

honda-concept-d

Ето и още една нова концепция от Honda, наречена Concept D. Всъщност концепция е силна дума, тъй като се очаква скоро автомобилът да тръгне в продажба в Китай. Това ще е най-високият клас кола на компанията на тамошния пазар и изобщо не очаквайте да се появи в Европа или САЩ.

audi-prologue-allroad

А това е Audi Prologue Allroad. Компанията от известно време представя автомобили от серията Allroad, които дават вид на дръзки комбита, вдигнати нависоко от земята. По принцип не съм фен на комби, но това е… жестоко!

chevrolet-fnr

Chevrolet FNR е концепцията на Chevrolet за кола на бъдещето, като идеята за нея е дело на седалището на General Motors в Шанхай. Подобно на Mercedes-Benz F 015, и тук имаме седалки, които се въртят на 180 градуса, а автомобилът също трябва да може да шофира сам.

ford-taurus

Новият Ford Taurus за пазара в Китай е нещо невероятно. Много красив, издължен и направен така, че да дава пълен комфорт на возещите се на задната седалка. Ford предлага коли от семейството Taurus и за другите части на света, които са подобни.

cadillac-ct6-plug-in-hybrid

Преди време Cadillac представиха CT6, който е един наистина луксозен автомобил. Сега компанията го подобрява, като добавя към него хибриден двигател в новия Cadillac CT6 plug-in hybrid. С тези два двигателя на автомобила, Cadillac обещават два пъти по-малко разход на гориво.

mercedes-benz-glc-coupe-concept

Знам, че много от вас обичат Mercedes. Затова ето и новата концепция на германците – Mercedes-Benz GLC Coupe concept. Всъщност GLC, който изглежда е взаимстван от полу-SUV колата X6 на BWM, ще излезе на пазара до една година.

volvo-lounge-console

Volvo никога не остават по-назад и сега предлагат на своите китайски купувачи (които явно много обичат да бъдат возени) Volvo Lounge Console. Тук тази екстра е представена в модела XC90. Тя заменя предното пасажерско място за удобно място за крака, 17-инчов телевизор, огледало и нещо като голяма жабка за багаж.

mini-augmented-vision

И накрая, ето шантавото нещо, за което говорех – Mini Augmented Vision. Все едно виртуална реалност, само че за колата ви. Mini ви позволява, докато карате, да виждате пред себе си във формата на аугментирана реалност ограниченията на пътя, предстоящи завои и други важни за движението неща. Джаджата е произведена със съдействието на Qualcomm.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS