Пазарът на смартфони работи така, че повечето потребители винаги гледат на едно устройство по-добре, ако то е с мощен процесор и много ядра. Явно така си мисли и китайския производител Vernee, който на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона след няколко дни ще представи Apollo 2 — първият смартфон с десет-ядрен процесор.

Процесорът на джаджата ще бъде чисто-новият MediaTek Helio X30, който всъщност ще дебютира при смартфона от Vernee. За мощният телефон не знаем нищо повече, освен че ще дойде в два варианта — с 6GB RAM, плюс 64GB вградена памен и с 8GB RAM и 128GB памет.

Не се споменава нищо за неговите дисплей и камери, но ако съдим по предишния модел Vernee Apollo, то те също не би трябвало да разочароват. При модела от 2016 година видяхме 5.5-инчов QHD дисплей, както и камери съответно 21 мегапиксела и 8 мегапиксела.

Характеристиките на MediaTek Helio X30 включват общо три групи ядра — четири Cortex-A73 ядра с тактова честота 2.8GHz, четири Cortex-A53 при 2.2GHz и две ядра Cortex-A35 при 2.0GHz. Графичната карта пък е PowerVR 7XT GPU.

Какво ще кажете? Харесва ли ви идеята за десет-ядрен процесор?

2 Коментари

  1. Няма да е първия но както и да е

Comments are closed.