Nokia-215_Single-SIM_group

Nokia изненада приятно на CES със своя нов модел, който носи името 215. Той е предназначен за хората с най-ограничени финансови възможности, които все пак имат нужда от свързаност с останалия свят. Неговата цена е само 29 щатски долара. Телефонът има 2.4-инчов екран, 0.3-мегапикселова камера и два слота за SIM карти. За тази цена има и поддръжка на Bluetooth, AM/FM радио и фенерче.

ВИЖ ОЩЕ: SAMSUNG ОФИЦИАЛНО ПОКАЗАНА НАЙ-ТЪНКИЯ СИ СМАРТФОН – GALAXY A7

Свързаността е ограничена само до мрежи с 2G поддръжка, но вероятно има и Wi-Fi чип, защото има вградени приложения като Opera Mini, Facebook и Messenger. Споделянето на файлове е улеснено чрез технологията SLAM – нужно е само да се допрат двата телефона.

Nokia 215 има изключително дълъг автономен живот на батерията. Вариантът на телефона с една SIM карта може да работи за 29 дни за едно пълно зареждане, докато този с две SIM карти 21 дни. За тази цена Nokia влиза отново в конкуренция с много други модели в този най-нисък ценови клас. Това е и пазарният сегмент, където компанията имаше изградени традиции в най-славните си години. Пазарите, където ще се предлагат моделите първоначално са Близкия Изток, Африка, Азия и Европа.