На какво да обърнем внимание преди теглене на бърз кредит

Бързият живот покрай нас не спира и за миг и често ни притиска в различни отношения. Едно от тях е финансовата страна. Особено предвид наличието на много хора, които са с високи разходи, а сравнително по-ниски доходи. Това обуславя и ситуации, при които спешно изникват непредвидени разходи, а потребителите не успяват да ги покрият, поради липсата на спестявания, тъй като заплатите не достигат за спестяване на средства. В такива ситуации редица потребители се обръщат към бързи кредити. Въпросът остава, обаче, какво трябва да имаме предвид, когато се интересуваме от такъв тип кредитен продукт.

Сума на бърз кредит

Едно от основните неща, на които трябва да обърнем внимание, преди тегленето на бърз кредит, е каква сума ще ни е необходима. Различните финансови институции имат специфични минимални и максимални суми и разнообразни кредитни продукти с разлики в този тип характеристики. Тоест, една и съща небанкова финансова институция може да има няколко вида кредитни продукти с различни минимални, максимални суми, срокове за погасяване и лихви.

Имайте предвид, че по-високата сума на кредита, особено за по-кратък срок на изплащане, означава по-висока ежемесечна вноска. Съответно, преценете как ще се отрази това на бюджета ви. В някои обстоятелства е нужно да се удължи срока на погасяване, за да бъдат вноските по-изгодни за потребителите. Ако обмисляте изтеглянето на по-ниска сума, това вероятно няма да представлява толкова голям фактор. Но ако теглите значителна сума, трябва добре да обмислите нейния размер, така че и да ви е достатъчен, и да можете да го погасите без прекомерни затруднения.

Срок на погасяване

Естествено, планирайте и в какъв срок смятате, че ще е удобно да погасите потенциалния кредит. Все пак, ако сумата ще е висока, едва ли ще успеете безпроблемно да се справите само за един месец, например. Всъщност, за различните цели, суми и срокове има създадени специфични кредитни продукти. Някои, например, на по-ниски суми са с изплащане при взимане на следващата заплата. Това ни води и до следващата точка…

Вид кредитен продукт

Небанковите финансови институции предлагат разнообразни кредитни продукти. Те се характеризират със специфики по отношение на минималната изтеглена сума, максималната такава, погасителния план и срока за погасяване. В зависимост от обстоятелствата, обуславящи вашето решение да обмислите изтегляне на кредит, съобразете и кой кредитен продукт би бил най-подходящ за вашите условия.

Кредитна институция

Естествено, когато смятате да теглите какъвто и да било кредит, институцията, от която ще осъществите това, е от съществено значение. Тя трябва да е доверена, надеждна и да е сигурен партньор във финансовите решения. Освен това трябва да разполага с необходимите разрешения за обработване на личните данни, които ще предоставите, за да бъде разгледана заявката ви за кредит. Нужно е да предоставя достатъчно изгодни условия, че да си заслужава да обмисляте нейните кредитни продукти. Институцията трябва да предоставя прозрачни условия по кредитите си и начините, сроковете и възможностите за погасяване и потенциални рефинансиране и обединяване на задължения.

Сподели
Предишна страницаНовата IP защита на Google Chrome
Следваща страницаApple в подкрепа на здравето ни
Теодор Захариев е професионалист в SEO от 2010г. и е добре познат SEO експерт в България. Ръководи успешно SEO отдела на Kipo.bg – уеб агенция с богат опит в разработката на уеб проекти, SEO и цялостната корпоративна идентичност на редица известни брандове. Поддържа собствен SEO блог – SeoTeo.info, в който можете да обогатите знанията си за SEO.