Най-новите модели мотоциклети, най-големите производители и вносители, томбола с големи награди и стънт шоу посрещнаха любителите на мотоциклетизма.  Това се случи на първия у нас Мотосалон София 2015, който се проведе между 18 и 22 февруари в Интер Експо Център.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Sony Xperia Z3

Откриването бе на 18 февруари, като Мартин Чой, многократен шампион на България и на Източна Европа по мотоциклетизъм на писта даде старт на пъровото по рода си събитие у нас. [rquote]С тези машини ще усетите пътя по един коренно различен начин[/rquote]Щандове на мотосалона иматха Honda, Harley Davidson, Peugeot, BMW, МV Agusta, Suzuki, Piaggio и др. Вносители на аксесоари и резервни части за мотоциклети също намериха място на събитието.

Мотосалонът се случва в период, когато продажбите на мотоциклети нарастват. Според статистиката за първите 6 месеца на 2014 г. са регистрирани 926 мотоциклета, което е с 10% повече спрямо предходната. Очаква се за цялата година регистрираните нови мотоциклети да бъдат около 1800 броя. Продадените втора ръка са 7-8 хиляди. За миналата година в България са купени около 10 000 машини, като в тази бройка влизат и ATV-ата.

Мотосалон