mobile-payments-NFC-370x600-2

Още през декември се появи информация, че Samsung иска да предложи своя мобилна разплащателна система – ход, който не е изненадващ, като се има предвид, че Apple пусна услугата Apple Pay. Изглежда следващите флагман на корейската компания Galaxy S6, вероятно и Galaxy S Edge, ще бъдат първите смартфони на Samsung, предлагащи тази система за безконтактно плащане.

Виж още: Energizer пуска първите резиклирани АА батерии

Спекулираше се, че тя ще бъде базирана на технологията LoopPay, a сега корейска медия потвърждава тази информация. Новата мобилна разплащателна система няма да изисква NFC, но много ще наподобява процесът на работа с кредитна карта, така че ще може да бъде използвана от много повече търговци по света, в сравнение с Apple Pay. Може да видите подробно как работи LoopPay във видетото по-долу.

Samsung планира да предложи допълнителна сигурност чрез сензор за пръстови отпечатъци, който ще е вграден в хоум бутона. Това може да обясни защо компанията е преминала от сегашния сензор, върху който трябва да се плъзне пръста, към този, който е подобен на предлагания в устройствата на Apple, Huawei или Meizu. Миналата седмица от Samsung споменаха, че трябва очакваме “специална функция”, така че има голяма вероятност това да е именно мобилна разплащателна система.