Мина около месец от премиерата на „Лудия Макс: Пътят на яростта“ (Mad Max: Fury Road) и Джордж Милър вече може да си отдъхне – филмът печели и е на път да получи зелена светлина за продължение. Това са последните новини от кино фронта, след като по данни на студиото продукцията е спечелила повече от 300 милиона долара в бокс офиса до момента.

Най-новият филм на режисьора Джордж Милър има бюджет 150 милиона долара. Това са ужасно много пари и за да бъдат оправдани, трябва печалбата му също да е голяма. Е, както и ние ви казахме, „Лудия Макс: Пътят на яростта“ е един жесток филм! Ако сте фенове на поредицата или на силни old school екшъни като цяло, да го гледате е абсолютно задължително. И явно доста хора мислят така, защото при все, че конкуренцията от страна на други блокбъстъри в момента е много голяма, „Лудия Макс: Пътят на яростта“ успява да заинтригува зрителите и до момента има печалба в бокс офиса на стойност 315.8 милиона долара. Това са печалби от всички прожекции по цял свят, но е важно да отбележим, че в Япония и Китай още не е започнал да се прожектира. Анализаторите смятат, че от тези две държави печалбата може да се вдигне с още около 150 милиона и това със сигурност ще означава, че Джордж Милър ще получи продължението, което иска.

Сценариите за други два филма вече са готови и само чакат заснемане. По данни на източници, продукциите ще се казват „Mad Max: The Wasteland“ и „Mad Max: Furiosa“. В последния най-вероятно героинята на Шарлиз Терон ще излезе на преден план.

Чакаме с нетърпение!

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS