студената
Dome Fuji

На планетата Земя има гадни места за живеене, има и извънредно гадни места, на които може да си вдигнете палат. Тук няма да говоря толкова за това дали мястото, което ще изберете за живот, е в центърът на някой голям град, дали е в богата държава и т.н. Става дума за метеорологичните условия, които на определени места са направо невероятно неблагоприятни.

[cquote]Кое е най-студеното място на планетата?[/cquote]

Екип от геолози и учени на НАСА откриха къде температурите свалят живака на термометрите до най-ниските стойности. Мястото се казва Valkyrie Dome, известно още като Dome Fuji, на изток в антарктическото плато. Откритието идва след анализ на данните, събрани от новия Landsat 8 спътник, заедно с 32-годишната информация, натрупана от метеорологични инструменти на други космически кораби. Според тези данни и последните измервания, в Dome Fuji има хребети и пукнатини, където температурите достигат до минус 93.2 C. Тази стойност е измерена на 10 август 2010 година. С нея се подобрява рекордът от минус 89.2 C, измерен през 1983 г. в изследователска станция Восток в Източна Антарктида.

[cquote]И така, искам само да кажа, че имам хубав парцел там. Осем декара е и го давам спешно на много изгодна цена[/cquote]