Снимка: socialsteak
Снимка: socialsteak

Според Reuters бордът на директорите на Ford ще притисне генералния изпълнителен директор Алън Мълали да признае дали наистина ще напусне компанията в посока Microsoft, където да замести напускащия Стив Балмър.

Кара Суишър, основател на All Things D, беше първата, която предвиди, че Мълали е основният кандидат за позицията, а вчера обяви, че изпълнителният директор на VMware Пат Гелсингър също може да заеме мястото на Балмър.

Същевременно бившият изтъкнат инженер от Microsoft излезе със свои собствени предположения относно ръководните роли в компанията. Той очаква, че Бил Гейтс ще напусне поста си на председател в срок до една година, а негов заместник ще бъде… Мълали.

В основата на редицата слухове относно директора на Ford седи фактът, че преди време Балмър се е обърнал към него за съвет. От друга страна стратегията на “One Ford”, създадена от Мълали, е доста сходна до тази на Балмър – “One Microsoft”.

До този момент не можем да бъдем наистина сигурни кой ще е бъдещият главен изпълнителен директор на Microsoft, но можем да предположим, че дори от самата компания все още не са убедени кой ще седне на така важния стол в Редмънд, Вашингтон.