Снимка: NEWS.CN / SCREENGRAB

Чудите се какво е това? Ще ви кажа. Една сравнително грозна, но пък много удобна и евтина кола. А защо е така? Защото това е първата китайска 3D принтирана кола. Изработена е от компанията Sanya Sihai, като начинанието е отнело пет дни за принтиране и месец и половина за сглобяване.

Виж още: Художник рисува портрети само с очите си

Шантавият двуместен автомобил тежи само 500 килограма, а размерите му са 3,6 на 1,63 метра. Може да развие около 40 км/ч с напълно електрическия си мотор. Цветът е златен и така колата изглежда доста тежкарско, в SWAG стил, или поне аз така мисля. Ако искате да привличате вниманието в квартала, тази кола е за вас. И ще ви струва само 1770 долара.

Компанията определено се опитва да допринесе с нещо в природосъобразната индустрия и то на много ниска цена. Въпрос на време е да видим дали Sanya Sihai ще се задържат на пазара и дали ще излезе, че автомобила им има хляб, както се казва. Разбира се, трудно ще им е да се преборят със Strati – компанията, създала първата в света 3D принтирана кола, на която абсолютно всички части са принтирани общо за 44 часа и е сглобена за четири дни. Тя развива далеч по-приемливите 80 км/ч.  За нея обаче ще трябва да платите между 18 000 и 34 000 долара. Вие изберете.