За да разбере на кого да изпрати безплатен комплект с разработения от HTC Vive за виртуална реалност, Valve пусна форма за заявления от разработчици. И след подробно разглеждане на исканията, компанията избра кои ще са първите, които да се докоснат от революционния нов продукт. Разпращането на комплекта започва още сега, като той включва каската Vive, интересните контролери, за които ви споменахме по-рано тази година, както и две станции Lighthouse, следящи движенията на потребителя из стаята, в която са поставени.

Между късметлиите, избрани на първа линия, са както филмови компании гиганти, разработчици на големи игри, а също и малки indie студия, които придстои да покажат първите си игри. По този начин Valve се надява на достатъчно разнообразие от разработчици, които да покажат на какво е способен Vive. Останалите девелопери, които са подали заявления, ще получат комплект от Valve по-късно тази година.

Предоставяйки комплекта на разработчици по-рано, компанията се надява те да имат време да свикнат с новия продукт и по този начин да могат да разработят интересни заглавия преди официалното пускане на Vive на пазара по-късно тази година. Дали това време ще бъде достатъчно, предстои да разберем.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS