Ако все още се чудите как ще работи скенера за ириси на Samsung, недейте. Нова снимка на устройството, изтекла във Weibo, показва системата в действие. Както може да се предположи, при заключен екран на дисплея се появява картина от предната камера с място за позициониране на очите. Източниците споделят, че лицето ви трябва да се намира на 25-30 сантиметра от устройството, за да може то да бъде отключено.

Не е ясно колко бързо ще става това и дали някакви аксесоари ако очила биха му попречили, така че за тази информация ще трябва да почакаме до 2 август.

Колкото до самата технология, Patently Mobile са открили патента, който Samsung имат за скенера. Както можете да видите от скрийншота по-долу, той представлява три лещи, които хващат образа на очите на потребителя. Непосредствено под тях пък се намира „източникът на светлина“, който изпраща инфрачервен лъч към очите. Данните сочат, че тази технология може да се използва в какви ли не устройства – от смартфони, до лаптопи, таблети, дигитални фотоапарати, носими устройства и дори Internet of Things джаджи.

samsung-galaxy-note-7-iris-scanner-patent