Samsung почти са готови да започнат разпространението на нови телефони Galaxy Note 7, които няма опасност да страдат от проблеми с батерията, които доведоха до официално спиране на продажбите на устройството по цял свят, преди една седмица. Новите притежатели на фаблета и хората, които ще получат заместител, ако вече са направили покупка на Note 7, ясно ще могат да разберат дали новият им телефон е безопасен. На самата кутия, там където е баркода, ще има кръгла лепенка със синьо „S“ в нея. Ще изглежда горе-долу така:

note7box-0

Това ще ви улесни, когато дойде време да разграничавате опасните от безопасните модели на Note 7. Как да разберете обаче, дали няма риск батерията да се самозапали, ако получите телефона без кутия? Samsung не са направили физически промени в телефона. Компанията обаче ще пусне следващата седмица специална IMEI система за база данни, където клиентите ще могат да въведат уникалния IMEI номер на своя телефон и ще могат да проверят дали устройството е оригинално, с проблемите в батерията, или безопасния заместител. IMEI-ят може да се види на баркода на Note 7, или в самото устройство, като отидете в менюто за настройки.

Тези които вече са си закупили Note 7 могат да го заменят с новия подобрен модел, на мястото откъдето първоначално са направили покупката. Тези които искат изобщо да върнат телефона, ще си получат парите обратно, а има и опция да заменят Note 7 с Galaxy S7 или S7 Edge, като разликите в цените на мобилните устройства ще се вземат предвид.