Авторът Dami Lee в известния сайт The Verge вече има собствена колекция стикери в App Store. И невероятното е, че всеки един от вас може да си направи такава, стига да може да си позволи 100 долара годишно. Ето какво трябва да направите:

stickers1. Направете си developer акаунт

Това ще ви струва 100 долара годишно, но ако ги имате и наистина искате да си направите собствени стикери, това няма да ви попречи.

2. Изтеглете си Xcode 8

За да си инсталирате Xcode 8 ви трябва доста място. Също така, уверете се, че вашата ОS е поне с ъпдейта El Capitan, или по-нов, за да можете да работите с Xcode 8.

3. Направете вашите стикери

Тук идва забавната част! Имате право на три варианта относно размера на стикерите, както виждате по-долу инструкциите за iOS. Ще видите сами, колко много различни неща можете сами да сътворите. Единственото за което трябва да внимавате е самите изображения да не надвишават 500KB и, разбира се, стикерите да са в границите на допустимото във виртуалния свят.

stickers-ios10-imessage4. Качете стикерите си в Xcode 8

Apple имат много хубав видео туториъл, който ви показва стъпка по стъпка, как да качите стикерите си в Xcode. Наистина е много просто, почти колкото най-простото copy-paste действие.

5. Създайте си иконка за приложението

Това определено е най-досадната стъпка, която ще ви отнеме най-много време. След като проектирате дизайна на иконата за App Store, с която ще представяте вашето собствено приложение за стикери, трябва да го преоразмерите по няколко дадени критерии. Можете да използвате наготово някои рамки от Apple, но можете и сами да си направите такива.

6. Влезте в iTunes Connect, където трябва да попълните всички неща за бъдещото ви приложение

iTunes Connect е мястото, където трябва да напишете подробно описание за приложението ви, да качите няколко снимки и да решите дали и колко ще таксувате хората за него.

7. Качете build за вашите стикери и след това официално качете вашето приложение

Можете да направите това отново през Xcode, или пък от Application Launcher. След като сте сигурни, че сте изпълнили всички стъпки, както трябва и информацията за приложението ви е изчерпателна, вече можете да го изпратите за преглед от Apple.

8. Тествайте приложението си

Докато стикерите ви чакат да бъдат одобрени, можете да пратите покана на TestFlight да тества приложението ви 60 дена. Просто трябва да добавите имейла ви от iTunes в iTunes Connect.

Целият процес, заедно с одобрението няма да отнеме повече от седмица. Ще се радваме, ако решите да си направите собствени стикери да ги споделите с нас в коментарите!