samsung-out

Samsung Galaxy S IV е най-чаканото мобилно устройство тази година. Броени часове ни делят от премиерата му в Ню Йорк.

Нека обобщим всичко, което знаем до този момент:

 

Дисплеят ще е наистина голям

Samsung планува да направи екрана 5-инчов. Galaxy S III е 4.8-инчов, така, че разликата няма да е толкова голяма. Очакваме Full HD  1080p резолюция. AMOLED или LCD? Първоначално в мрежата се говореше, че компанията се  е отказала от AMOLED технологията в новите смартфони и ще заложи на LCD. Но след това слувовете сочеха, че това не е точно така. Аз лично предполагам, че дисплеят отново ще е AMOLED.

Ще бъде пластмасов, но с алумиеви страни

samsung galaxy s iv leak

Много хора се надяват Samsung да започне да използва малко по-качествени материали в новия флагман. Очаква се този път поне част от обвивката на смартфона да бъде алуминиева, защото ако отново е пластмасова, той просто ще изглежда „евтино“ до iPhone 5 и новия HTC One.

Според последните слухове южнокорейците отново ще използват пластмаса, защото е по-лека и по-евтина.

Samsung ще премахне home бутона?

В мрежата се говори, че Samsung има намерение да премахне home бутона и да направи Galaxy S IV изцяло тъч. Аз се съмнявам, много.

3D технология и 13-мегапикселова камера

Броени дни преди официалната премиера се появи информация, че Galaxy S IV ще се опита да наложи отново 3D  технологията за снимане. Очаква се камерата да е 13-мегапикселова.

Следиш ли ме?

eye tracking

Най-пикантната функция на новия смартфон ще е технологията за следене на движението на очите. Galaxy S IV ще следи какво точно гледате на екрана и ще ви позволи да прелиствате страници на книга само с очи, например. Разбира се, функцията за изключване на дисплея, когато потребителят не гледа, ще е налице.

Най-новата операционна система

Актуалната Android версия в момента е Jelly Bean 4.2. Очакваме да видим точно нея в новия смартфон на корейците.

Всички тези слухове са непотвърдени.

Едно е сигурно – Samsung Galaxy S IV отново ще е най-продаваният Android смартфон в света. Отново ще предлага страхотно потребителско изживяване, което да създаде масова истерия и зомбиране тип „Apple“.

Следете събитието НА ЖИВО тук.