Както разбрахме, Apple официално обяви събитие за 21 март. До тогава буквално остават дни, така че защо да не поговорим малко за това какво да очакваме в деня на събитието? Разбира се, най-вероятно тогава ще видим нов iPhone, но това не е всичко.

4-инчов iPhone

Най-голямата новина на 21 март би била премиерата на чисто нов iPhone от Купертино, който би трябвало да е с 4-инчов дисплей. За феновете това ще бъде връщане към дизайна от 2013 година, кагато имахме iPhone 5s. Според информацията, която се върти в интернет, новият смартфон ще бъде именуван iPhone SE, вместо iPhone 5SE или iPhone 6C, както си мислехме по-рано. Дизайнът му би трябвало да наподобява силно този на джаджата от 2013 година, с тази разлика, че ще заеме по малко и от настоящите смартфони – най-вече леко закривеното в страни стъкло.

iphone-5s-6-6s

Като характеристики, iPhone SE би трябвало да не е кой-знае колко по-ниско разположен от iPhone 6s. Очакваме Apple A9 чип, 8-мегапикселова основна камера, NFC, Touch ID и Apple Pay. Това, което ще липсва на собствениците на бъдещия iPhone най-вероятно ще е 3D Touch технологията, която ще остане ексклузивна за 6s и 6s Plus моделите. Цената пък се очаква да е най-ниската за iPhone към момента (и все пак не много ниска) – 450 щатски долара.

По-малък iPad Pro

Напълно възможно е Apple да представят и второ попълнение в чисто новото Pro семейство на iPad – по-малка, 9.7-инчова версия на iPad Pro, който може би ще има приятни благинки.

ipad-pro-12-9Според 9to5Mac, новият iPad ще наподобява силно този от миналата година – ще има четири говорителя, стилус и 128 GB вградена памет. Различното от другите таблети на Apple тук вероятно ще е допълнителният порт встрани на устройството, който ще позволява закачането на външна клавиатура-калъф. Това сочи също така към идеята, че този iPad няма да е от Air серията, макар и по-малък от основния модел.

Apple Watch

Не, не очаквайте да видите нов умен часовник от Apple. Тук става въпрос по-скоро за представяне на нова серия каишки. Не знаем обаче нищо конкретно за това какви точно модели и цветове можем да видим на 21 март.

Освен каишките, Apple Watch може да получи и ъпдейт на операционната си система watchOS – версия 2.2 ще бъде по-скоро добавка с допълнителни функции и фиксове, отколкото основен ъпдейт.

Apple-Watch-2

Ъпдейт на iOS

След като Apple показаха preview на iOS 9.3 през януари, напълно възможно е след няколко дни да видим официално представяне на новата версия на операционната система. Разбира се, тя също като watchOS 2.2 не е основен ъпдейт, а по-скоро съдържа фиксове и някои допълнителни функции. Между тях са промяна на цветовете на екрана, за да се намали дразненето на очите вечер, както и възможността да пишете бележки, заключети с Touch ID.

Освен споменатите по-горе функции, с iOS 9.3 iPad вече ще притежава настройката за допълнителни профили на ученици. Това е за училищата, които ползват таблета за обучителни цели.

Какво още?

Напълно възможно е това да не е единственото, което ще видим на 21 март. Със сигурност ще стане дума за декриптирането на силно коментираният iPhone от Сан Бернардино. Това, което можем да кажем със сигурност обаче е, че няма да видим нов MacBook. Това очакваме да стане по-късно през годината.

И сега остава само да чакаме. Какво най-много чакате вие да видите на събитието на Apple? Споделете с нас в коментарите.