Consumer Electronics Show е точно зад ъгъла – едно от най-големите технологични събития за годината започва на 6 януари и за четири дни ще ни представи най-новите умни джаджи, коли и какви ли не други технологии. Но какво точно да очакваме на събитието?

С началото на годината вече започваме да се чудим какво ново ще представят най-големите компании в бранша. Днес ще хвърлим един поглед на това, което се очаква да видим на поредното издание на CES в Лас Вегас, както и върху кои компании ще е фокусът този път.

Samsung

samsung

Колкото и да ни се иска, Samsung не би трябвало да представят дългоочаквания Galaxy S7 на CES. Очакваме го на Световния мобилен конгрес (MWC) следващия месец. Не е изключено обаче корейците да покажат Galaxy флагмана си на партньори и то при затворени врата. Дали ще изтече някаква официална информация за него, не можем да кажем…

Без съмнение, от Samsung очакваме да видим още телевизори, печки, хладилници и куп други неща от бялата и черна техника, в която те са специалисти.

Sony

sony-logo-big

На CES миналата година Sony представиха Xperia M4 Aqua, както и таблетът Z4 Tablet. Не е изключено тази година да се случи същото и да бъдат представени нови устройства от средния клас, които да бъдат водоустойчиви, с което всъщност Sony вече са известни. Очаква се също така Xperia Z5 семейството да види своя дебют в САЩ и Канада.

Освен всичко това, може би ще чуем нещо повече за PlayStation конзолата на Sony, включително PlayStation VR хедсетът, който чакаме вече толкова дълго.

Huawei

huawei-logo

Ето тук вече става интересно. За Huawei знаем, че съвсем скоро представиха своя нов флагман Mate 8 в Китай. Очакваме той да дебютира и за западния пазар до дни, което трябва да се случи на някоя от сцените по време на CES. Възможно е да бъде обявена премиерна дата за устройството са САЩ и Европа, както и цени на новия смартфон.

Още – както споменахме по-рано, Huawei подготвят нова версия на своя умен часовник, която би трябвало да видим на събитието тази седмица. Най-вероятно устройства от средния и нисък клас с марката Honor също ще видят бял свят на CES.

LG

newLG_logo5

LG също са от компаниите, които са уверени в домашните си продукти – от телевизори, до новите им хладилници и т.н. За това и очакваме главният фокус по време на CES на сцената на LG да е върху точно такива джаджи.

Почти изключено е да видим LG G Flex 3, поради слабото представяне на предишния модел. За това пък тази година очакваме следващ модел от серията V10. Малко вероятно е обаче да го видим точно сега.

HTC

htc-logo

CES е мястото, където HTC са свикнали да представят своите нови смартфони от ниския и среден клас, за това и е сигурно че ще видим няколко такива. Без съмнение обаче, фокусът на компанията през тазгодишното събитие ще е устройството за виртуална реалност HTC Vive, което те разработват в партньорство с Valve. Очакваме повече информация за премиерата, цената и характеристиките му (както и техническите изисквания, които компютрите ни трябва да покрият, за да можем да му се насладим).

Умни часовници

Alcatel Onetouch Watch Picture 3

2015 беше силна за производителите на умни часовници. Какво обаче ще ни донесе новата година и по-специално CES? Не е много ясно, но пък е сигурно, че някои компании ще ни представят новите си попълнения. По-горе споменахме Huawei, а не е изключено и още „швейцарци“ от семейството на TAG да се включат в надпреварата. Можем само да почакаме, за да видим какво ще се случи.

Автомобили

ford-gt

CES е събитие, на което много нови, както и утвърдени такива, производители на автомобили, представят новите си модели и концепции. Това означава, че ще се нагледаме на коли и това е сигурно. Може би най-голямата новина, която очакваме в следващите дни, е пресконференцията, на която Ford и Google би трябвало да обявят партньорство в разработките на автономни автомобили. Още – концепция за автомобил от BlackBerry QNX? Най-вероятно.

Project Tango

Tango

Google продължават да работят над своя проект Tango, който обещава да е революция при мобилните технологии. Още не е ясно кога такова устройство ще дебютира, но според различни източници, интернет гигантът и Lenovo може би ще покажат нови концепции и тестови модели на смартфони още на CES. Дръжте се!

Виртуална реалност

oculus-rift-2016-3

Вече споменахме за евентуалните новини около PlayStation VR и HTC Vive, които очакваме по време на тазгодишното издание на CES. Те обаче няма да са единствените. Би трябвало Oculus VR да стъпят на сцената, за да дадат повече информация за премиерата и цената на дългоочаквания Oculus Rift. Някои по-малки компании също може да покажат с какво са се включили в обещаващия пазар на виртуална и аугментирана реалност. Нищо ново не се чува за Samsung Gear VR, но може би за тях все още е рано…

Процесори

qualcomm-snapdragon-mobile-processor-820x420

Няколко различни производителя на чипове би трябвало да покажат новите си разработки на CES. Между тях са Intel и дори NVIDIA, които представиха своят процесор Tegra X1 точно в Лас Вегас. Qualcomm пък трябва да покажат нови смартфони и таблети със Snapdragon 820, но още не знаем какви ще са те и от кои производители.

С няколко думи, това е, което очакваме от тазгодишното издание на Consumer Electronics Show в Лас Вегас. Отново напомняме – събитието започва на 6 януари и приключва на 9 януари. Какво искате вие да видите тази година? Споделете в коментарите.