Столчета за кола

Покупките, които трябва да извършим още преди появата на бебето, не са никак малко. Освен детска количка, кошара и различни по вид уред (стерилизатор, помпа за кърма и др.), трябва да си набавим и подходящо бебешко столче за кола, което е абсолютно задължително. Предлага се в различни размери, цветове и марки, като при избор е важно да заложим на подходящата ценова категория за нас, следвайки личните си предпочитания и потребностите на детето.

Какви детски столчета за кола има 

Автомобилните столчета за бебета и малки деца могат да се открият в изключително голямо многообразие, което прави техния избор сложен, придружен от множество въпроси. За да се сдобием с точния за нас продукт, трябва да се запознаем с опциите. В този случай те са следните: 

  • според начина на захващане – предлагат се детски столчета за кола, които се закрепват чрез коланите в автомобила и/или с Изофикс система;
  • според възрастта – автомобилните седалки за бебета са разделени на няколко възрастови групи: от 0 до 12 или 15 месеца, от 0 до 4 години, от 0 до 7 години, от 9 месеца до 12 години и др.;
  • според дизайна – някои модели имат доста стилен външен вид, който мигновено приковава вниманието. При избор се обръща внимание на цветовете, формата на столчето за кола и материалите за изработка, в това число и вида на тапицерията. Заложете на такава, която не запарва; 
  • според цената – намираме решения в ниския и средния ценови клас, както и доста луксозни такива. Марки като Кика Бу и Лорели са сред най-купуваните, защото предлагат както евтини, така и по-скъпи продукти.

Много е важно да купите детска седалка за автомобил с добро качество и с практичен дизайн, който позволява нейната лесна и практична поддръжка. Модели, които могат да се въртят на 360 градуса, носят допълнително улеснение, ако трябва в движение да обслужите детето. Заложете на такъв вид столче, което има функция за регулиране на позициите (от седяща до позиция, удобна за почивка). По този начин детето може да спи спокойно, без да му виси главата. 

Столчета за кола

Кои са водещите марки при този вид продукти 

Имена като Cybex, Cangaroo, Hauck и Kikka Boo са сред най-популярните в пазарния сегмент. Всяка една от тези марки се свързва с високо качество и модерен външен вид, който е също толкова важен, колкото важна е и добрата изработка на столчето за кола. Повечето модели са снабдени с Изофикс система за монтаж в превозното средство, а към тях се предлагат и допълващи елементи като аксесоари, подложки и бази.

До кога се използват, споделят от онлайн магазин Rayatoys 

По закон столчето за кола трябва да присъства в купето до навършването на 4 години на детето. То задължително трябва да е монтирано в обратна на движението посока, като това правило се спазва, докато бебето не стане на 15 месеца. След 4-годишна възраст то може да продължи да използва детско столче (което е препоръчителният вариант) или специална автомобилна седалка, за да се подсигури неговата безопасност по време на пътуване. До 13-годишна възраст детето се вози на задната седалка. 

Сподели
Предишна страницаДве нови смарт устройства от портфолиото на Nokia вече се предлагат във Vivacom
Следваща страницаНови роботи патрулират по улиците на Сингапур
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.