Alcatel

Alcatel не е сред водещите имена на пазара за смартфони, но защо пък да не стане на пазара за носими устройства. Да, компанията планува да се включи и в тази категория устройства, като за целта ще предложи аксесоар, които ще се отличава от останалите с цената си. Компанията е планирала да направи нещо, което ще струва много по-малко от конкурентните предложения, но в същото време ще предлага същите услуги. Все още няма коментари от Alcatel по отношение на цената, но вероятно на CES 2015 ще разберем повече.

ВИЖ ОЩЕ: Какви ще бъдат основните тенденции в технологиите през 2015?

Като визия от Alcatel залагат на стила на Moto 360, който очевидно се оказа най-сполучлив за изминалата година. От снимката може да съдим, че ще има две разновидности на каишките. Едната ще е гумена или пластмасова, тип спортна, а другата ще е малко по-елегантна и ще е от метал. За разлика от Moto 360, тук производителят е успял да избегне изрязването на част от долната част на часовника, където реално се поместват някои хардуерни компоненти, но за сметка на това дисплеят не заема цялата повърхност. От това, което може да видим на снимките, неназованият часовник на Alcatel реално си е часовник, а в средата се намира дисплеят.

Още няколко неща, които може да коментираме на база тази снимка са функционалностите на часовника. Определено ще може да следи здравословните показатели, като сърцебиенето. Освен това ще може да получава нотификации, да контролира музикалния плейър и да прави снимки. За последното най-вероятно просто ще има отделен бутон, който дистанционно ще контролира камерата на телефона.

На този етап няма кой знае колко неща, които да добавим към новата джаджа френската компания. Единствено може да се радваме, че още един играч ще се включи, което е по-добре за нас. Води до по-ниски цени и по-голям избор. Ако това творение е на половина толкова добро колкото изглежда, 2015 може наистина да се превърне в годината на smartwatch битките.