moto-360-gold

Умните часовници все още са по-скоро екзотично допълнение, отколкото задължително мобилно устройство – но ако съдим по упоритостта, с която всички големи технологични компании работят в тази насока, то може би след няколко години ситуацията ще е различна. Все пак да не забравяме, че и смартфоните извървяха същия път, така че нищо не се знае – още повече като виждаме колко бързо се развиват часовниците, особено по отношение на дизайна. Един от първенците в тази област и до днес беше Moto 360 – истински красавец, чиято визия впечатли още с появата на първите лийкнати снимки.

Причината не е само в кръглия му дисплей, а в това, че Moto 360 първи успя да отговори на основното притеснение от страна на потребителите – а именно, че умните джаджи изглеждат твърде „дърварски“, или поне прекалено спортно, което ги прави неудачни за носене в други ситуации, освен когато тренираш.

Виж още: Galaxy Note 4 блесна с 24-каратово златно покритие

От днес можем да кажем, че умните часовници вече минаха на друго ниво по отношение на визията си – достатъчно е да погледнете двата нови варианта на Moto 360, които се появиха в Amazon, и ще разберете защо. Тези версии в цвят шампанско с метална верижка – тънка (перфектна за дамите) и по-дебела, абсолютно конкурират традиционните часовници и биха изглеждали перфектно, съчетани дори с официален костюм. И двете са с обявена цена от $299 – напълно приемлива, като се има предвид колко струват конкурентните устройства и колко елегантни са тези предложения на Motorola.