Един от най-нашумелите слухове относно бъдещите планове на Apple за iPhone, е този че компанията смята да използва OLED дисплеи до няколко години. Дали това наистина е така, няма да разберем докато не бъде официално обявено, но вече може да се каже, че имаме стабилна информация, която би могла да подкрепи начинанието.

Reuters споделят, че според неназовани източници на корейския Electronic Times, Apple ще използват OLED дисплей при моделът iPhone за 2018 година. Според въпросния източник, LG и Samsung – двата сегашни производителя на OLED – са стигнали до споразумение с Apple, които ще използват техните технологии. Корейските компании са готови да похарчат 12 милиарда долара за да увеличат продуктивността на фабриките си и така да покрият необходимостта от повече OLED единици. Apple пък от своя страна също „са готови да изплатят определена сума“, за да покрият въпросната инвестиция от страна на производителите.

Да не забравяме, че американците вече използваха OLED дисплей при техния Apple Watch. Определено такъв и при iPhone не изглежда далеч от истината.