Леонардо ди Каприо може и все още да не е печил престижната награда Оскар, но това в никакъв случай не oзначaва, че не е добър актьор. Дори напротив – филмите, в които е участвал, често са спрягани като едни от най-добрите в жанра. И въпреки всичко, възможността Академията да го награди все му се изплъзва.

И все пак, хората по света оценяват постиженията на американския актьор. Филмовият интернет архив IMDb наскоро пусна топ 25 класация, в която показва най-високо оценяваните филми за всяка една година от своето 25-годишно съществуване. Тази статия е за ди Каприо, но той не е най-големият любимец на интернет потребителя. Според класацията такъв е режисьорът Кристофър Нолан, който присъства с цели пет филма.

Леонардо ди Каприо си дели второто място по популярност, ако мога да се изразя така, с Морган Фрийман. И двамата имат по четири филма във въпросния топ 25. Три от продукциите с ди Каприо са от 2010 г. насам. Режисьори са респективно Нолан, Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино. Третият по популярност е Мат Деймън, с филми като „Интерстелар“ (Interstellar), „От другата страна“ (The Departed) и „Спасяването на редник Райън“ (Saving Private Ryan). Важно е да отбележим, че тук не винаги става въпрос за главни роли на въпросните актьори.

Сега остава да видим как ще се справи Лео със следващия си филм – „The Revenant“, който предстои да излезе в началото на 2016 г. Вижте класацията на IMDb от 1990 г. досега по-долу.

imdb-top-25-chart