Android 4.4 KitKat е една от сензациите за феновете на тази операционна система през последните няколко седмици. След като се разбра за сключената сделка с Nestle, медиите гръмнаха и дългоподхранваните надежди да видим Android 5.0 Key Lime Pie умряха за секунди. Сега целият фокус е над KitKat и функциите, които ще предлага.

За сега не може да се каже, че знаем много за това какво ще се предлага. Имаше няколко слуха, малко изтекла информация и разни такива нещица, но нищо по-сериозно. Поради тази причина хора като Nikolai Prettner подхранват нашeто въображение в Google Plus. Nikolai е дипломиран графичен дизайнер и е направил примерна концепция на менюто Settings и Gallery на бъдещия KitKat. Един от акцентите в галерията е опцията тя да се заключва, като първата снимка ще става леко размазана с иконка на катинарче. Настройките са разделени на табове, които се местят настрани, а във всеки таб се намират и подменютата.

Като цяло идеята за новият изглед на Android 4.4 KitKat не е никак лоша. Не знам какво мислите вие, но за мен определено не изглежда зле.