Вече все по-често се срещат сравнително новите 360-градусови снимки и видео клипове в мрежата. Компаниите сигурни, в доброто бъдеще на тепърва развиващите се устройства за заснемане на тези изображения, масово започват да създават и да продават такива. Casio, както винаги, не остава по-назад и пуска по пазарите своята камера – EX-FR200, наследник и подобрена версия на EX-FR10 и EX-FR-100.

В сравнение с останалите познати на хората, 360-градусови камери на Nokia, Samsung и Giroptic, интересното на тази на Casio са нейните разглобяеми 185-градусови лещи. Те могат да бъдат монтирани на върха на LCD тъчскрийн модул, при което се получава нещо като селфи режим, може и да се долепи до самото устройство и да заприлича на камера (в изображението по-горе може да видите двата начина на ползване, отляво е селфи, а отдясно е камера режимът). Лещите могат да бъдат управлявани и само чрез Bluetooth връзка. Разбира се, може да закачите едната с гръб към другата и да снимате в 360 градуса.

EX-FR200 може да снима по четири различни начина. Заснема 180-градусово 3888 x 3888 fisheye изображение, 360-градусова 7456 x 1864 панорама, супер широка 208-градусова снимка и пълно 360-градусово 4K видео. Камерата е водо-, студо- и удароустойчива. Не се знае още колко ще струва и дали ще я пуснат извън Япония, но от Casio твърдят, че ще е в продажба от средата на септември.