HTC One

Телефоните с метални корпуси имат много плюсове: те са красиви, стилни, много по-премиум и ако са малко по-дебели,  вероятно трудно ще се огънат. Може би най-големият минус е в това, че загряват и то много. Още повече, когато ползвате телефон от най-висок клас, който идва с възможно най-мощния процесор. Такъв е и случаят с HTC One M9, който, подобно на HTC One M8, грее много. По последни данни дори може да видите, че от повечето флагмани, той е най-податлив на прегряване.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPAD AIR 2

Данните идват от холандски сайт, който ни дава ясна представа за температурата, благодарение на инфрачервената камера, с която са направени снимките от тестовете. HTC One M9 идва със Snapdragon 810, за който имаше доста спекулации, че прегрява при определено напрежение, което води до по-лоша производителност. Въпреки че LG отрече да има подобни проблеми, One M9 на HTC доказва точно обратното. Новият флагман на тайванците все пак достига стойности от по 55 градуса, което е изключително много. На снимката може да видите, че съпоставен с iPhone 6 Plus, HTC One (M8), LG G3 и Samsung Galaxy Note 4, M9 е значително по-топъл.

Важно е да се отбележи, че тестовете са направени с GFXBench, който е един от най-тежките бенчмарк тестове. При гейминг нещата не са толкова зле, но дори тогава M9 държи най-високи стойности при измерване на температурата.

От опита, който имам с HTC One M8, HTC One M7 и всякакви други метални телефони, това че е със Snapdragon 810 лично мен не ме успокоява. Все пак това си е метален телефон и каквото и да си говорим, те си греят доста. Не отричам, че все пак с този чип може би ще е една идея по-малко, но пак няма да е нещо забележително. Специално тези тестове са били направени с версия на софтуера, която не е най-новата, така че може би след някой друг ъпдейт нещата може да са по-добре. В момента, в който HTC One M9 дойде в офиса и аз ще го тествам, пък да видим дали има промяна.