Точно преди една година SpaceX за първи път успяха да приземят ракета след нейното изстрелване. Това стана на космодрума в Кейп Канаверал и стартира нова ера в космическите науки — вече можем да летим с ракети за многократна употреба, вместо да построяваме нова за всеки един полет.

Когато събитието се случи на 21 декември 2015 година, SpaceX ни показаха множество снимки и видео, в които детайлно се вижда цялата процедура по кацането. Никога обаче не успяхме да видим реакцията на екипа на компанията и по-конкретно тази на самия Илон Мъск. Това обаче приключва днес, след като се оказва, че National Geographic са били на място, за да документират случилото се.

Във видеото по-горе можете да гледате най-интересните моменти от изстрелването на Falcon 9, отделянето на второто ниво на ракетата и връщането на първото на земята. През цялото време Мъск е пред пулта в SpaceX, след което излиза навън, за да види с очите си какво ще се случи.

Най-интересното обаче се случва когато след като изглежда притеснен, че нещо се е объркало, Мъск вижда запалването на двигателите на ракетата и започва да се радва неистово.