По-малко от месец преди официалната премиера на удароустойчивата версия на Galaxy S8, вече можем да видим първата снимка на това устройство. Samsung обикновено представят Galaxy S Active устройствата си през юни и тази година не се очаква да е по-различно.

Интересното в случая е дизайнът на предния панел на Galaxy S8 Active, който се вижда на снимката по-горе.

Първо трябва да отбележим, че и тази година Samsung залагат на стандартен плосък екран за Active смартфона. Все пак извитите дисплеи са по-податливи на спукване, а при Galaxy S8 Active и неговите предшественици страничните безели са подсилени, за да могат да издържат на евентуално изпускане.

По-интересното обаче е свръзано с бутоните — тази година Samsung са решили Active устройството също да няма Home бутон. Предишните версии имаха хардуерни бутони под дисплея, за по-лесно боравене със смартфона ако той е мокър. Тук обаче това го няма и ще трябва да се задоволим със софтуерни Home, Back и Recent бутони.

Очакваме Samsung Galaxy S8 Active да бъде представен през юни, докато в България обикновено го виждаме няколко месеца по-късно. Вие ще си купите ли тазгодишният удароустойчив смартфон от корейците?