Появи се нова информация за бъдещите модели на Samsung Galaxy Note 5 и Galaxy S6 Edge Plus. Освен дългоочакваният фаблет на компанията, изглежда S6 Edge Plus е името, на което корейците са се спряли за първокласната изискана версия на устройството, само че с извит от двете страни дисплей, съобщават от SamMobile, цитирайки неназован източник.

Във видеото по-горе можете да видите официални рендери на Note 5, които бяха публикувани от OnLeaks. Galaxy Note 5 изглежда ще бъде с 5.67-инчов Super AMOLED дисплей с QHD резолюция. По-рано имаше слухове за екран с големина от 5.89 инча, което променя представите ни за широчината на рамката в крайната версия на устройството.

В сърцето на Galaxy Note 5 ще бъде новият Exynos 7422 чипсет, който е преработена версия на 7420 в Galaxy S6. Може би най-интересното при Note 5 обаче е неговата батерия – за нея се говори, че трябва да е цели 4100 mAh, което ще направи възможността за премахването й ненужна.

samsung-galaxy-s5-edge-plus-photo

При Samsung Galaxy S6 Edge Plus нещата стоят малко по-различно. Освен големината на дисплея, която ще е същата като при Note 5, всичко друго изглежда различно – процесорът ще е произведеният от Qualcomm Snapdragon 808, които се явява третият най-мощет чип след 820 и 810. Слуховете още сочат за 32GB вътрешна памет, 16MP освовна камера (с възможност за запис на 2160p видео) и 5MP предна такава. Батерията ще е 3000 mAh, а операционната система Android Lollipop 5.1.1.

И двата нови телефона от Samsung ще бъдат със стъклени гърбове, което означава, че и тук, както при Galaxy S6, няма да има възможност за вадене на батерията. Още нищо не се чува за това дали да очакваме място за microSD карта.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS