Може би вече е време да видим новите варианти на популярните метални смартфони от Samsung Galaxy A5 и Galaxy A7. Миналогодишните модели се радваха на доста популярност и очевидно корейската компания готви нови такива. Не е ясно все още кога можем да очакваме да бъде тяхната премиера, но ето че първите снимки изтекоха в интернет. Заедно с тях имаме и информация за част от спецификациите.

Samsung Galaxy A5 (2016)

samsung-galaxy-a5-leak

От About секцията на устройството се вижда, че то е маркирано като модел Galaxy A5 (2016), което може би сочи за премиера след Нова година, но това не е сигурно – Galaxy Note 10.1 модел 2014 бе представен преди празниците през 2013, така че все още нямаме доказателства.

Новият Samsung Galaxy A5 се предполага, че ще дойде с 5.2-инчов Full HD дисплей, със Super AMOLED технология, 1.6GHz Exynos 7 чип с осем ядра и графична карта Mali-T720. Очакваме 2GB RAM и 16GB вътрешна памет с възможност за разширение благодарение на microSD карта. Камерите най-вероятно ще бъдат 13-мегапикселова и 5-мегапикселова такава. Операционната система пък трябва да е Android 5.1.1.

Samsung Galaxy A7 (2016)

samsung-galaxy-a7-leak

Galaxy A7 е по-голямото метално устройство от Samsung при A серията. То трябва да бъде с 5.5-инчов Full HD Super AMOLED дисплей. Процесорът при него най-вероятно ще бъде 1.5-гигахерцов Snapdragon 615 с графичен чип Adreno 405. Очакваме 3GB оперативна памет и 16GB флаш-памет. Тук също има слухове за microSD слот. Камерите пак са 13 и 5-мегапикселови. Операционната система – също Android 5.1.1.

И за двете устройства знаем, че ще бъдат произведени от метал. Това, за жалост, е може би единственото сигурно нещо за сега – както знаете, слуховете трябва да се преглъщат с щипка сол, тъй като спецификациите от тях могат да бъдат променени по всяко време. Тук странно звучи операционнтата система, която вече изглежда стара за устройства, които ще владеят пазара през идната година. Колкото до по-големите Home бутони – може би тук те крият скенер за пръстови отпечатъци?

А вие какво мислите за новите Samsung Galaxy A смартфони?

1 коментар

  1. Най-вероятно ще има подобрение в звука. гледам, че са преместили спикъра.

Comments are closed.