Следващият флагман от Huawei се очаква да дебютира на 3 ноември в Мюнхен. Няма и две седмици преди официалната му премиера обаче, в интернет се появиха рендери на стандартната му и Pro версии. Всичко това — благодарение на Еван Блас (@evleaks).

Както може да се види от снимките, както Mate 9, така и Mate 9 Pro ще имат същата двойна Leica камера, която видяхме при Huawei P9. Освен това, смартфонът ще дойде с USB Type-C порт, а Mate 9 ще има и жак за слушалки. Същото не можем да кажем за Mate 9 Pro, който освен това ще е със заоблен дисплей подобно Galaxy S7 Edge. Вижда се и инфрачервен порт, което вече не е много често срещато при съвременните смартфони.

Интересното при Huawei Mate 9 Pro е, че смартфонът изглежда има както скенер за пръстови отпечатъци отзад, така и Home бутон на предния панел. Друга загадка е дали двойният говорител реално е стерео, или просто така изглежда…

Очакваме Huawei Mate 9 да дойде с 5.9-инчов Full HD (QHD за Pro версията) дисплей, 64-битов осемядрен процесор Kirin 960 и 4GB RAM с 64 или 128GB вградена памет. Mate 9 Pro би трябвало да има и вариант с 6GB RAM и 256GB вградена памет, като ще е съвместим и с Google Daydream VR.

ОК, само на нас ли ни се струва, че Mate 9 Pro рендерът по-долу прекалено силно наподобява Galaxy S7 Edge? Дори в панелите на двата рендера (Mate 9 и Mate 9 Pro) могат да се намерят сериозни визуални разлики, каквито не би трябвало да има между две устройства от един и същи модел… Предната камера изглежда по-различно и защо по дяволите Pro версията има Home бутон? Нещо в тези рендери намирисва и според нас е възможно всъщност да не са изтекли официални такива… Какво мислите? Вижте ги подробно по-долу:

Huawei Mate 9 Pro:

huawei-mate-9-pro-render-leak