Във форумите на Android Central се появи потребител, който твърди, че притежава бройка от все още непредставения Galaxy S8 Active от Samsung. Доминик Хендерсън (Dominique Henderson) споделя снимки на устройството, както и видео, което обаче по-късно бива свалено.

Според информацията във форума, тазгодишният Active идва с 4000 mAh батерия и същият 18:9 екран, на който липсват обаче тънките безели и закривени страни. Ясно е, че това е за да може устройството да е по-здраво. Все пак говорим за Active.

Липсва също така и Active бутонът, който стана неразделна част от предишните модели на серията. Според Хендерсън, в приложението за камерата също така не може да бъде намерен и Aqua mode — режимът за снимане на подводни снимки и видео. Дали това е поради липсата на Active бутон, или просто това е някоя предварителна бройка и нещата при нея не са финални?

Вижда се, че Galaxy S8 Active е доста големичък. Според Хендерсън, смартфонът е направен от метал, като страните му са гумирани (от някакъв тип полимер) за по-голяма здравина. Скенерът за пръстови отпечатъци също си е на място (до камерата), както и Bixby бутонът.

Остава да почакаме до официалната премиера на Samsung Galaxy S8 Active, за да разберем повече за това устройство и предимствата му пред флагмана на корейците тази година. Вие предпочитате ли удароустойчив смартфон, въпреки по-дебелите безели?