samsung-galaxy-gear

С наближаването на датата, на която корейският гигант ще представи в Барселона своя нов флагман Galaxy S5 и верния му спътник Galaxy Gear 2, слуховете стават все по-интересни.

Най-новата информация идва от USA Today и се позовава на три анонимни източника. Според нея компанията е приготвила поредната изненада за своите фенове и ще представи второто поколение на умния си часовник Gear със собствената си операционна система, която разработва съвместно с Intel – Tizen.

Часовниците работят с орязана версия на Android, което ограничава тяхната функционалност. Използването на Tizen ще направи Galaxy Gear 2 самостоятелно устройство, което няма да зависи от потребителския интерфейс на компанията TouchWiz и ще му позволи съвместимост с апарати, които не са от семейството на Galaxy. Именно това беше една от най-коментираните слабости на първия умен часовник на корейците, която ограничи продажбите му.

Безспорно това е една добра новина за потребителите, но тя има и друга версия. Според The Verge, Samsung е подготвила няколко версии за своя часовник, една от които е точно тази с Tizen, предвидена да работи с апарати със същата операционна система, които компанията планира да пусне по-късно през годината.

Кое всъщност е вярно ще разберем само след няколко дни на грандиозното шоу в Барселона.