На 26.03.2020 година ще бъде официално представена пред широката публика първата българска книга, разкриваща целия процес по създаване на една видео продукция. Носеща името „Първи дубъл” тя е насочена към всеки, който има интерес от филмово изкуство, заснемане на видео реклами, клипове и документални филми. Събитието ще се проведе в София, PhotoSynthesis (бул. Васил Левски 57) от 19:00 часа. Ето повече информация за самото събитие: https://www.facebook.com/events/2363030810655398

Автор на книгата е продуцентът и режисьор Любомир Дуцолов – Luba6ky. Той прави първите си стъпки в света на видео и кино продукциите още в гимназията. Впоследствие става режисьор и продуцент на две от най-големите технологични онлайн медии в България. Там снима видео ревюта за продуктите на световни брандове като Apple, Samsung, Sony, LG, HTC, Toshiba, HUAWEI, Philips и други. В партньорство с повечето технологични представители в България, той реализира някои от най-атрактивните видео клипове за мобилни устройства в страната. С течение на времето медийният свят става тесен за амбициите му и през последните години Любашки е фокусиран основно в рекламния бизнес. Той прави реклами за различни компании като Gillette, AVON, Discovery, Visteon Bulgaria, Black Ram, A1, Lufthansa и други. Също така е лектор на различни събития в страната.

Книгата получи признанието на големите български режисьори Стефан Командарев, Илиян Джевелеков и Ники Илиев. С топли думи се включи и журналистът и водещ Драго Симеонов. В проекта се включиха и големи български актьори, специалисти и известни личности. В „Първи дубъл” читателите могат да намерят съветите на Елена Петрова, Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Владислав Терзийски и Джулияна Гани.
Книгата проследява целия процес, по който минава всеки продуцент и режисьор. В нея читателите могат да намерят отговори на въпроси от рода на: как да направят първите си стъпки в бранша; как да измислят добри идеи и да пишат сценарии; как и защо се прави проучване; каква техника да изберат; как да създават красиви кадри; различни техники на монтаж и т.н. В края на книгата са поместени и 69 кратки съвета.

„Първи дубъл” е в продажба за 19.90 лв онлайн, както и в мрежата на Ciela, Хеликон, Booktrading, Orange, Photosynthesis, eMAG, Ozone, Нов Български Университет и др.