След като разбрахме, че режисьор на предстоящия Star Trek 3 ще бъде Джъстин Лин (“Бързи и яростни”), се очакваше в някакъв момент да започнат да излизат и други новини за филма. Като например идеята за историята му и актьорите, които ще играят.

Виж още: Шварценегер във филма със зомбита “Maggie”

Разбира се, няма как да минем без главните герои, които ще бъдат изиграни от Крис Пайн, Закари Куинто, Саймън Пег, Карл Ърбан, Зоуи Салдана, Антон Йелчин и Джон Чоу. Това все пак е командващият екип на кораба Ентърпрайз. Джей Джей Ейбръмс този път ще бъде само продуцент, заедно с Брайън Бърк (“Изгубени”), Дейвид Елисън (“Star Trek: Пропадане в мрака” и “Z-та световна война”) и Роберто Орчи (“Трансформърс”), който се отказа от режисьорския стол.

Нищо не е ясно за историята на третия филм от сагата Star Trek все още, но източници твърдят, че този път главните лоши ще бъдат клингоните, които имаха само малка роля във втория филм. И тук идва интересното – Идрис Елба в момента е в преговори за главна роля на злия в Star Trek 3. Никъде не се казва, че той ще играе клингон, но ако слуховете за това, че историята ще се върти около тях, то това ще е логично. Определено бих казал, че ще му отива. Всъщност всяка една роля, която той е изиграл досега, е била доста добра. Спомнете си “Прометей” (Prometheus), където го видяхме като  командира на кораба, в “Тор” ролята му беше на пазителя Хаймдал (ще вземе участие като него и в “Отмъстителите 2”), в сериала “Лутър” е невероятен, играе Нелсън Мандела в “Мандела: Дългият път към свободата” (и композира част от музиката).

Изобщо, бих казал засега все хубави новини. Ще очакваме още такива в бъдеще. А дотогава само едно – неименуваният все още Star Trek 3 се очаква по кината на 8 юли 2016 г.