Samsung показаха, че са способни да изобретят изключително красив смартфон и при това най-накрая се отклониха от странната си практика телефоните им да са от пластмаса. Вече можем да се насладим на устройство от наистина висок клас с Galaxy S6/S6 Edge. Но какво за тези, на които не им е достатъчно само Samsung да сложи метал и Gorilla Glass?

За тях има златен Samsung. Преди време видяхме много различни модели на компанията да бъдат преработени в златни варианти – Note 4, Galaxy S5 и дори Galaxy S4, но това тук е друга класа. Разбира се, телефонът е само със златно покритие (както знаете златото е доста мек метал и би било нерентабилно от него да се произвеждат части за смартфони). Благородният метал тук е 24 карата и покрива металните части на новите модели Galaxy – рамката и около сензора на камерата.

Покриването на телефоните със злато отнема на виетнамската компания Karalux около три часа на устройство, като след това то бива полирано и с наночастици, за да се избегне корозия на златото. Цената за такъв Galaxy S6 или S6 Edge е 400 долара отгоре на тази при стандартните модели, така че започвайте да отделяте от закуски.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS