Децата заслужават комфорт и мекота по всяко време. Бебешката хавлия се използва ежедневно, халатчето трябва да гарантира грижата за малките. Можете да намерите голям избор от качествени артикули за момченца и момиченца в много детски магазини.

Защо трябва да внимавате при избора

Меката и нежна бебешка кожа, трябва да бъде взета под внимание. Тя е податлива на алергични реакции. Пеленачетата не са в състояние да регулират телесната си температура, което означава, че след баня трябва да се поддържат топли. Детските кърпи  са направени, така че да отговарят на специфичните нужди на малчуганите. Те са изработени от абсорбиращ материал и в квадратна форма, често с качулка, която да предпазва ушите и главичката от изстудяване. Детските кърпи се предлагат в много цветове и шарки. Халатчетата за малчугани могат да се намерят в органични, хипоалергенни и естественни разновидности за да се пазят нежеланите химикали далеч от чувствителната им кожа.

 

Кои материи бебешки хавлии са подходящи за бебето и кои не

Бебешки хавлииИзбягването на синтетични тъкани, особено в ранните години е изключително важно за децата. Естествените материи предоставят максимална мекота и качество на халатите за баня.

  • Памучни бебешки кърпи

Ако искате хавлия за деца, която е приятна и абсорбираща, съсредоточете се върху 100% памук. Освен, че е природна материя, памукът абсорбира и става по-мек с възрастта и употребата.

  • Бамбукови бебешки кърпи

Бамбуковите хавлии за деца са напълно естествени. Тази материя е органична и известна със своята устойчивост. Бамбукът навлиза все по-масово, заради изключителната си мекота, антиалергични свойства и попивателната си способност. 

 

Предлагат се и велурени материи, от които масово се произвеждат и халати. Предимството им е, че съхнат бързо и са леки и удобни за пътувания.

 

Как да различаваме качествените материи

Просто да отидете до магазина за детски стоки и да попитате за “памук”, няма да бъде от особена полза. Непросветеният може да се измами и да вземе някоя напълно некачествена тъкан. 

  • Преди да закупите хавлия за пеленаче, проверете етикета и вижте дали тъканта е чиста или има и други материали. 
  • Имайте предвид, че всеки производител на “органични”, “естествени” или “хипоалергенни” халати трябва да има официална сертификация, памукът или бамбукът може да са били обработвани с нежелани химикали по време на производственият процес. 

При закупуване на детско халатче най-добре се посъветвайте с приятелка, която има деца.

Сподели
Предишна страницаДоверието в българските електронни магазини през 2019 се е увеличило
Следваща страницаXbox все още не се нуждае от VR очила
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.