мъж с гердан

Защо все повече мъже започнаха да носят мъжки гердани? Мъжете вече не са толкова обвързани с часовници и пръстени във времената, в които живеем. Докато някои са избрали да запазят тази традиция, други са решили да се доверят на мъжките бижута като част от представянето на своят стил и дори вярвания.

Ето защо все по-често ще срещате мъже, които носят гердани и вериги ежедневно – нещо, което до преди няколко години се смяташе, че е подходящо само за звездите на червения килим, световно известните музиканти и филмовите персонажи.

В тази статия ще се опитаме да отговорим на въпроса защо все повече мъже започнаха да носят ланци и гердани. Целта е да дадем отговор на тези от вас, които все още смятат мъжките бижута за тема табу. Също така ще разгледаме различните причини за този „феномен“ и ще се опитаме да дадем кредит на мъжете, които успяха да прокарат тази мода сред нас. Въпреки всичко, не забравяйте, че носенето на бижута е субективен въпрос, така че дали сте „за“ или „против“ си остава изцяло ваш личен избор.

Защо някои мъже носят гердани?

Нека да разгледаме някои от основните причини, поради които един мъж би си сложил ланец или гердан. Макар да разглеждаме само няколко причино, те ще ни позволяват да започнем по-широк разговор за видовете бижута, които мъжете могат да носят.

1. Правят мъжа да изглежда по-привлекателен

Разбира се, не всички жени са привлечени от мъже, които носят гердани.

Въпреки това, доказано е, че мъжът изглежда по-привлекателен с гердан, който допълва цялостната му визия. Една риза може внезапно да внуши „класа“, когато е съчетана с обикновена тънка ненатрапчива верижка.

Това сигнализира на другите, че сте човек с вкус и се наслаждавате на изящните неща в живота. Някой, който харчи пари за бижута, също може да означава, че може да се грижи добре за себе си.

Ако искате да превърнете облеклото си в нещо, което ще привлече всички погледи, закупуването на фина верижка е страхотен старт. Ако не знаете какво точно бижу искате, препоръчваме да разгледате герданите от 316L Premium Stainless Steel на ICED OUT.

2. Защото внушават мъжественост

Мъжките гердани обикновено са по-„груби“ в сравнение с това колко деликатни са повечето женски бижута и аксесоари.

Страхотен начин, чрез който мъжете могат да излъчват силна мъжка енергия, е носейки гердан тип плочка. Този вид мъжки бижута бе популяризиран от армията, в която, както всички знаем, са най-коравите мъже. Мъж, носещ такова бижу във военен стил, излъчва увереност и авторитетна привлекателност.

3. По религиозни причини

Гердани, носени по религиозни причини, винаги описват мъжа като човек с добродетел и почтеност. Те казват на света, че държите силно. Наличието на гердан с кръст, например, също би съобщило на хората, че идвате от силна религиозна среда и спазвате моралните принципи.

В света има много религии и ако сте в такава, където носенето на гердан е символично, тогава помислете дали да не си вземете такова бижу.

4. За да се изяват пред другите

Ако искате да изглеждате изискано или нестандартно, веригите могат да ви помогнат да постигнете целта си. Например, тези, чиято личност е склонна към авантюризъм и визията на „лошо момче“, пищен ланец тип верига би било отлично решение.

За тези, които искат да изглеждат така, сякаш носят само луксозни марки, тогава някой по-изтънчен гердан изградил този стил за вас в очите на другите.

Можете да превключвате между двете в зависимост от това как се чувствате или от посланието, което искате да предадете на другите.

 

5. Защото е част от дадена култура

Има някои култури, групи или семейства, където в продължение на поколения хората са печелили гердани, след като са преминали през процес на посвещение.

В този случай, носенето на бижута около врата вече не се свързва с желанието да изглеждате стилно или поради религиозни причини – става въпрос за показване на принадлежност и обвързаност с племе или народ.

Следователно, ако забележите мъже, които се разхождат заедно и всички носят странни вериги, тогава можете да приемете това като общият признак, който ги идентифицира като група.

Заключение

Разбира се, тези причини нито са единствените, нито са универсални за всички. Всеки има лично право да носи гердан. Друга много популярна причина за носенето на гердан е личностната символика, която може да носи за притежателя му. Някой пък може да има гердан от човек, когото обича и цени. За други пък герданът може да е подарък от някой, когото обичат, и те са повече от щастливи да го носят.

Благодарим ви, че прочетохте нашата статия до края. Ако знаете други причини за носенето на гердани от мъже, или искате да споделтие вашето лично мнение, моля да го направите долу в коментарите!