Корейският гигант планира да пусне „фендъм“ версия на Galaxy Note 7, която да бъде абсолютно безопасна за използване. Компанията беше тежко ударена с близо 3 милиона връщания на Note 7 през октомври след неколкократни избухвания в пламъци от страна на устройствата, причинени от два различни дефекта в батериите. Ако си спомняте, Samsung прекратиха производството на Note 7 и за тях започна един период от няколко месеца, в който те се опитваха да изземат всички опасни смартфони от своите клиенти, като им се отплащаха по различен начин. В крайна сметка успяха донякъде да си подновят имиджа.

Новата „рефърбишд“ версия, която ще бъде наречена Galaxy Note 7 FE, ще бъде съставена от различни на оригиналното устройство компоненти. Седмицата ще тръгне по магазините на 7 юли, като първи с очите си ще я видят южнокорейците. Не е ясно, колко бройки ще бъдат направени и къде другаде ще се продават. Анализаторите твърдят, че Note 7 няма да афектира продажбите на Galaxy S8, който вече е и с розов вариант специално за Тайван, и по никакъв начин неговото име не е опетнено с неуспеха на Note 7.

През януари месец все още имаше отделни единици, които не бяха върнали своите Note 7s, дали защото са били убедени, че нищо няма да се случи с техните устройства или от сантименталност… Каквато и да е причината сега новата версия дава възможност на хората, в чиито сърца има специално място за Note 7, да се радват на фаблета безопасно.

За какво обаче го правят? Защо от Samsung толкова много искат да имат версия на седмицата по пазарите и в ръцете на своите клиенти? Все пак имайте предвид, че направата на нов модел телефон не е безплатна… Може би корейците искат да покажат, че вече няма абсолютно никакъв проблем с батериите. Но предния път, когато пуснаха Note 7s сами си вкараха автогол, тъй като проблемите с устройството не спираха и това още повече развали реномето на компанията. Да се надяваме, че този път са премерили риска на 101% и знаят какво ще дадат на своите клиенти.

Дали обаче някои би си купил този телефон? Хората дори да бъдат убедени, че новият Note е абсолютно безопасен, имат едно наум. Пък и по-логично е да изчакат Note 8 и да си купят него… Вие какво мислите по въпроса? Ще се радваме да споделите с нас в коментарите.