Android 5.0 Lollipop

Днес имаме добра новина за собствениците на LG G3, които очакват с нетърпение Android 5.0 Lollipop. Корейците обявиха, че ще са първият голям производител на телефони, който ще предложи Android 5.0 Lollipop на масовия потребител. Актуализацията ще започне от следващата седмица, а Полша ще е първата държава, което ще се възползва от новия Material design.

ВИЖ ОЩЕ: Смартфон камерата на бъдещето е проста

LG се представи доста добре през тази година с LG G3, който бе един от най-добрите телефони за годината. Не успя да се пребори с конкурентите и отново да видим Nexus, който да е тяхно дело, но дори и така представянето им не беше никак лошо. G3 бе доста иновативен телефон, най-вече заради своя дисплей. С изключително изчистен дизайн и много добра камера, телефонът бързо набра своите почитатели, а цената му го направи достъпен за всеки, който иска флагман.

С новия Android 5.0 Lollipop ъпдейт, LG G3 няма да се отдалечи много от визията на чистия Android. Все пак, от всички къстъмизирани интерфейси, който може да намерите при различните производители, този на LG от 2014 година е може би най-близо до AOSP и все пак идва с няколко интересни добавки. На този етап обаче не може да кажем точна дата за България, но при наличието на свежа информация ще ви уведомим. Все пак и аз ползвам LG G3 😉