Samsung Galaxy Note 7 бе заклеймен като проблемният, запалващ се смартфон на компанията, но в последните месеци виждаме и други телефони, с които се случва същото. След като Galaxy J5 се запали преди около месец, днес разбираме, че същото нещо се е случило и с един по-стар модел на корейците — Galaxy S6.

Инцидентът се е случил вчера в самолет на China Airlines, пътуващ за Тайпей. Устройството се е запалило докато собственикът му го е ползвал, което е довело до наравявания. Бързата реакция на екипажа, който е потушил пламъците, е помогнала да няма повече пострадали. Всичко това се е случило по време на полета. Softpedia съобщават, че самолетът е кацнал успешно в Тайван.

samsung-galaxy-s6-explodes-on-a-plane-2016

Все още не е ясно какво точно е причинило избухването. Няма и коментар от Samsung, но те със сигурност вече работят по случая. Официални лица от Съвета за авиационна безопасност на Тайван са се заели с първоначалното разследване, като интервюта са били взети от пътниците и екипажа.

Както знаем, Galaxy S6 се счита за надежден смартфон и проблеми с неговата батерия до сега не са били срещани. Това навежда на мисълта, че проблемът е по-скоро възникнал вследствие определен начин на експлоатация на смартфона от страна на неговия собственик. Очакваме повече информация, ако такава се появи разбира се.

А вие имали ли сте проблем със Samsung Galaxy S6? Ами някой друг модел от смартфоните на компанията?

1 коментар

  1. Всички батерии съдържат литий който е високо реактивен. Нормално е да има проблеми – понякога свързани с фабрични дефекти, понякога с експлоатацията. Жалко че медийната истерия покрай самсунг изкриви така нещата, че едва ли не експлодират телефоните като идилски терористи…

Comments are closed.