Не стига, че батерията на Samsung Galaxy Note 7 създаде много проблеми, ами сега и това — Бюрото за безопасност на транспорта на Австралия пусна доклад за инцидент, който се е случил на 19 февруари тази година. По време на полет от Пекин до Мелбърн, слушалките на пасажер в самолета са се запалили.

В доклада се посочва, че през това време жената е спяла и когато усетила горещината, хванала слушалките и ги хвърлила на земята. Тогава забелязала, че те все още горят и обслужващият персонал ги загасил с кофа вода. Не се посочва информация за имената на пострадалата жена, нито за самолетната компания. Както може би очаквате, марката слушалки също не е разкрита.

Работата на литиево-йонните батерии, които се използват в смартфони, безжични слушалки и други такива джаджи, силно зависи от температурата, както може би знаете. При повишаване на температурата е възможно електролитите да реагират с другите химикали във вътрешността на батерията. Ако температурата е много висока (независимо причинена от самото устройство или от външни фактори), е възможно това да предизвика пожар… Както ставаше с Note 7.

Не е ясно какво точно се е случило със слушалките на пострадалият пасажер на 19 февруари. Дали ще бъде докладвана още информация няма как да знаем. Ще следим случая.

1 коментар

  1. Да не са безжичните слушалки на Apple? Щом се спотайват вероятно не става дума за Samsung.

Comments are closed.