sony_xperia_z3

Sony Xperia Z3 все още не е обявен официално, но шпионски снимки на смартфона се появиха в интернет на няколко пъти. Най-новите изображения показват устройството както отвън, така и „отвътре“.

Очаква се предстоящият флагман на Sony да бъде обявен на 3-ти септември, по време на изложението IFA. Снимките потвърждават дизайна на Xperia Z3, който видяхме от предишни изображения. Смартфонът ще запази типичния за марката „изчистен“ дизайн, но представя и няколко дългоочаквани подобрения. Тук дисплеят заема почти цялата ширина на устройството, за разлика от предишните модели, които бяха критикувани заради сравнително голямата си рамка. Това и заоблените ръбове на страничната лайсна несъмнено ще направят Xperia Z3 по-удобен за употреба.

sony_xperia_z3_4

Източникът на снимките също така е разглобил почти изцяло смартфона, а пълната галерия със снимки може да откриете тук. Този експеримент не разкрива кой знае какво, освен че Xperia Z3 ще има батерия с капацитет от 3100 mAh спрямо 3200 mAh в Xperia Z2.

sony_xperia_z3_3

Останалите характеристики също не са тайна, макар и да не са официално потвърдени от компанията. Sony Xperia Z3 ще има 5.2- инчов дисплей с FullHD резолюция и 20-мегапикселова камера. Смартфонът ще използва четириядрен Qualcomm Snapdragon 801 (2.4 GHz), подкрепен с 3 GB рам и 16 GB основна памет. Xperia Z3 ще поддържа Micro SD карти и ще стартира с Android 4.4.4 KitKat.

sony_xperia_z3_2