Снимка: MKBHD / YouTube

Преди няколко месеца RED обявиха първият си смартфон, с който ще се опитат да променят изцяло дисплеите на мобилните устройства на пазара. И макар RED Hydrogen One вече да може да се поръча предварително (на цени от 1195 и 1595 долара, за алуминиев или титаниев вариант, съответно), никой не знае как точно ще работи неговият дисплей.

След пуснато официално прессъобщение от RED обаче, вече може би имаме някаква идея. Компанията обави, че всъщност работи съвместно с Leia Inc. — американска компания за холографски дисплеи, която е кръстена на Принцеса Лея от „Междузвездни войни“ и нейното холографско съобщение до Оби Уан Кеноби в „Епозид IV – Нова надежда“.

Ето какво казват RED за Leia Inc.:

„Leia използват скорошните пробиви в нано-фотонното проектиране и производство, за да предоставят цялостно ‘холографско’ решение за дисплеи на мобилни устройства. Компанията от Силиконовата долина комерсиализира LCD-базирани мобилни екрани, способни да синтезират холографското съдържание на светлинното поле, като запазват нормалната работа на дисплея.“

През 2015 година пък, Leia пускат ето това рекламно видео за своята холографска технология:

Изглежда RED Hydrogen One ще може да показва 3D обекти и добавена реалност без нужда от нищо допълнително — образите ще се визуализират над повърхността на дисплея. Как точно ще изглежда това и ще доведе ли до пробив в 3D технологиите, предстои да разберем.

Какво ще кажете? Бихте ли ползвали Hydrogen One и неговият дисплей за забавление? Ами за нещо повече? Какви според вас ще бъдат сферите, в които такъв дисплей би бил полезен? Споделете с нас в коментарите.