Galaxyf5

Изображения, дело на дизайнера Иво Марич, показват неговата идея за това как би изглеждал луксозният Galaxy S5. Още с появата на първите слухове около новия топ модел на Samsung, започна да се спекулира, че корейците ще пуснат и втора „premium“ версия на смартфона, като част от нова серия Galaxy F.

Досега няма официално потвърждение от Samsung, но имайки предвид, че Galaxy S5 отново е изработен изцяло от пластмаса, бихме могли да предположим, че устройството ще има версия, изработена от по-качествени материали като метал, стъкло и кожа.

Galaxyf5_3

Изображенията на Иво Марич са вдъхновени именно от слуховете до момента и показват устройството в удивително реалистични детайли. То е изцяло изработено от метал с извивки на задния панел за по-лесно ползване. Galaxy F би следвало да запази всички характеристики на Galaxy S5 като 5.1-инчовия Full HD дисплей, сензорът за пулс и скенера на пръстови отпечатъци. Основната разлика между двете устройства ще бъде в използваните материали, както и във включените аксесоари.

Galaxyf5_2

Ако слуховете се окажат верни, серията Galaxy F ще включва луксозни версии и на други устройства от Samsung, като Galaxy Note, а може би и на таблети. Разбира се, тези устройства ще струват доста над своите „нормални“ версии. Това може да се окаже проблем в бизнес модела на Samsung, тъй като някой от директните конкуренти на Galaxy S5, като HTC One и Sony Xperia Z2, използват материали като стъкло и метал в своите „стандартни“ версии.